“Kinderleed is het ergste wat er is.”

Jaarlijks viert hij zijn Ski Vakantie in Italie in de bergen Dolomiten , kreeg Roosendaals Stichting Wielercomite-voorzitter Gijs de Bot afgelopen september slecht nieuws te horen: het zesjarige zoontje van een van zijn vrienden heeft accute leukemie. “Kinderleed is het ergste wat er is.” Daarom haalt hij in juni de Giro di Kika naar Roosendaal.

Het idee voor dit goede doel lag er overigens al voordat Gijs het nieuws kreeg. De Giro di Kika – waar al fietsend geld in wordt gezameld voor onderzoek naar kinderkanker – wordt normaal namelijk verreden op de Stelviopas in de Italiaanse Alpen, waar Gijs dus op skivakantie was. Maar toen hij niet veel later het nieuws over het zoontje van zijn vriend hoorde, kwam het ineens heel dichtbij. “Ik had een brok in mijn keel.”

Steentje bijdragen

“De rillingen liepen over mijn lijf”, vervolgt Gijs geëmotioneerd. Het nieuws deed veel met hem. “Kinderleed is het ergste wat er is. Het is zo oneerlijk! Hij moet nog aan zijn leven beginnen.”. Omdat Gijs niet machteloos aan de zijlijn wil staan, maar een steentje bij wil dragen aan de bestrijding van kinderkanker, gaf het nieuws extra motivatie om de Giro di Kika naar het Wielerweekend in Roosendaal te halen.

Bloedkanker

De ouders van het jochie van zes, reageerden sprakeloos op het plan van de Wielerweekend-voorzitter. “Het is dubbel, omdat het hun kind overkomt.”
De jongen is momenteel onder behandeling, omdat de bloedkanker een agressieve vorm heeft aangenomen. “Maar ik merk dat ze dit initiatief enorm waarderen.”

Hart onder de riem

Met de toertochten, bedrijventijdrit en hardloopwedstrijd Mijl van de Kaai in het laatste weekend van juni, hoopt Gijs veel geld op te halen voor de bestrijding van kinderkanker en bewustwording te creëren over de ziekte. Maar bovenal wil hij, samen met alle deelnemers, de ouders van het jongetje met leukemie een hart onder de riem steken. “Zij hoeven dit niet alleen te doorstaan.”

Scan de QR code of klik op de code en doneer!

menu-circlecross-circle